Træbordplader

Hvorfor vælge en træbordplade?
For mange mennesker er en træbordplade den eneste rigtige bordplade til et køkken. En træbordplade skaber et varmt og rart indtryk, samtidig med den holder i mange år, såfremt den bliver korrekt vedligeholdt. Træbordplader er blevet brugt i rigtig mange år gennem historien. Det skyldes blandt andet den simple forarbejdning og lette tilgang til materialet. På trods af det store udvalg af materialer, der findes i dag, er træbordplader aldrig gået af mode. Med de seneste års introduktion af nye og eksotiske træsorter, er der ingen tvivl om, at træ også i fremtiden vil være en af danskernes foretrukne materialer til bordplader.
Kontakt os gerne for et tilbud på din næste bordplade. Vi tilbyder også opmåling – levering samt montering.

Priseksempel på 30 mm. tykkelse pr. lbm i bredde mellem 451-620 mm.

Bøg: 1520,-
Eg: 1565,-
Ask: 1780,-
Eur. Valnød: 2410,-
Amr. Valnød: 2885,-

Valg af træbordplade
Når du skal vælge din træbordplade, er det selvfølgelig først og fremmest træsorten, du skal overveje. Valget af træbordplade bør træffes ud fra de eksisterende køkkenelementer. Derudover er det vigtig at kigge på hårdheden af træsorten, idet hårde træsorter er mere velegnede til at være bordplader, da de er mindre sårbare overfor slag og ridser. Ved valg af træsort skal man også være opmærksom på, at træ udvikler sig i takt med lyspåvirkningen. De fleste træsorter vil derfor synes anderledes i farven efter få måneders lyspåvirkning.

Kombinationer
En træbordplade er sandsynligvis det materiale, der er lettest at kombinere med andre materialer. Hvis man vil kombinere to træsorter i sin træbordplade, har man mulighed for at skabe sit helt personlige og unikke udtryk. Dog kan det være svært at blande visse typer af træ på grund af forskelligheder i åretegning og struktur. En god kombination kunne være kirsebær og ahorn, da de begge er varme træsorter og forholdsvis ens i strukturen.

Tykkelsen på din træbordplade
I de seneste år er det blevet moderne med både meget tynde plader på omkring 20 mm. og meget kraftige plader på helt op til 150 mm. De kraftige bordplader er dyrest. Mange af dem konstrueres med en såkaldt forsarg under pladen. Fordelen herved er dels at holde prisen nede, delt at sørge for, at bordpladen ikke vejer for meget. I enkelte tilfælde vil man lave en helt igennem massiv plade i en kraftig udgave, hvilket dog er en både dyr og tung løsning.

Vedligeholdelse
Når man har valgt sin træbord plade, bør man gøre sig klart, hvilken behandling denne specifikke type træbordplade skal have. De mest almindelige behandlingsmetoder er med olie, hvidolie eller sæbe. Olien trænger ned i træet og hærder op, hvilket giver en god beskyttelse mod vand og smuds. Det er vigtigt, at man fra starten selv oliebehandler sin træbordplade. En oliebehandlet træbordplade er let at reparere, hvis den får et hak eller en ridse. Hvidolie er kendetegnet ved at give en smuk lys farve til din træbordplade. En hvidoliebehandlet træbordplade er sværere at reparere, hvis uheldet er ude, idet man kan få problemer med at ramme den samme lyse farve på det reparerede sted. Sæbebehandling lægger sig som en hinde på din træ bordplade og beskytter derved træet mod vand og smuds. Sæben trænger modsat oliebehandlingen ikke ned i træet og kræver derved en større grad af vedligeholdelse.

Kontakt
Er du på udkig efter en træbordplade til enten køkkenbordet eller skrivebordet eller måske noget helt tredje, så kig indenfor hos Alverdens Fliser. Vi har et stort udvalg af træbordplader, og ganske sikkert også noget, der svarer til dine ønsker og behov. Kig forbi butikken med dine mål og lad os finde en pris på netop din træbordplade.

Lav en forespørgsel

Så giver vi dig et uforpligtende tilbud på dit projektUpload en tegning eller et billede

JA TAK, jeg ønsker:

Opmåling
Levering til kantsten
Levering og Montering