Vinduesplade

Vinduesplade

Hos Alverdens Fliser finder du vinduesplader i mange forskellige typer materialer, blandt andet granit, komposit, travertin og træ. Ønsker du opmåling og levering sørger vi naturligvis også for det. Kontakt os gerne med mål til din næste vinduesplade og vi vil give dig et godt tilbud. Herunder ser du et udvalg af hvad vi kan tilbyde, søger du andre muligheder, så kontakt os gerne og vi vil se om vi kan hjælpe dig.

Hvad er en vinduesplade?
En vinduesplade er det stykke træ eller den plade, der fortsætter ud fra selve vindueskarmen. En vinduesplade kendes også som en blomsterplade eller i daglig tale vindueskarm. Det er den vandrette afslutning, som forefindes i bunden af vinduet, og som ofte bruges til potteplanter og andet pynt. En vindueskarm er den ramme, hvori selve vinduet sidder. Det er således fejlagtigt at kalde en vinduesplade for vindueskarm, da dette er to adskilte ting.
Valg af vinduesplade
Der er mange overvejelser, som bør gøres, når du skal vælge en vinduesplade. Først og fremmest bør du overveje, hvad du vil have i vinduet. Dette er afgørende for, hvilket materiale, du skal vælge, idet der er forskel på, hvad de forskellige typer materiale kan tåle. Eksempelvis kan en vinduesplade af mdf ikke tåle fugt og er således et dårligt valg, såfremt man ønsker at have planter stående på sin vinduesplade.
Materialer til vinduesplader
Normalt er en vinduesplade lavet af træ, men der findes også en lang række andre muligheder, som for eksempel granit, marmor, komposit og lignende. Ønsker du et mere eksklusivt udtryk, kan en vinduesplade fremstilles af marmor, granit, travertin, komposit eller et andet materiale af sten. Denne type vinduesplade er meget hårdfør. I enkelte tilfælde kan en vinduesplade være fremstillet af vandfast krydsfinér beklædt med klinker, fliser eller mosaik. Det er en meget smuk løsning, men den kan være svær at holde ren, da snavs ofte sætter sig i fugerne.
Overvejelser
Af hensyn til husets arkitektur bør alle vinduesplader i huset være lavet af samme materiale, da dette giver et mere harmonisk udtryk. Badeværelset kan dog være en undtagelse, idet dette rum per definition er meget fugtigt. Her kan man med fordel vælge en plade af granit, marmor eller komposit.
Vedligeholdelse
En vinduesplade er udsat for meget sol og fugt. Dette kan, såfremt din plade er lavet af træ, medføre, at malingen/olien tørrer ind, hvilket kan give revner. Er der kommet revner i din plade, skal denne spartles, slibes og overfladebehandles med maling eller olie. Krydsfinér og mdf-plader flækker ikke på samme måde som massivt træ. Til gengæld har de der svært med vand. En plade af marmor eller andet stenmateriale er nem at vedligeholde. Den skal bare tørres af med en våd klud og bliver ikke i samme grad påvirket af sol og varme. Har du nogle spørgsmål vedrørende valg af vinduesplade, er du meget velkommen til at kontakte os.
Lav en forespørgsel

Så giver vi dig et uforpligtende tilbud på dit projektUpload en tegning eller et billede

JA TAK, jeg ønsker:

Opmåling
Levering til kantsten
Levering og Montering